A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Konzum Nyrt. 30 százalékos tulajdonában álló Konzum Management Kft. 76 százalékos érdekeltségében lévő BLT Group Zrt. megvásárolta a Balatontourist Kft.-t, a Balatontourist Camping Kft.-t és a Balatontourist Füred Club Camping Kft.-t.

A tájékoztatás szerint a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot - írta az MTI.

A BÉT honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt.-ben a Konzum Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik.

A veszprémi központú 66 éves Balatontourist kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek. Tavaly a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

A Balatontourist három önkormányzati tulajdonú, továbbá kilenc magántulajdonban lévő kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59.

A Konzum Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó 19,57 százalékos, Jászai Gellért volt SCD-vezér 10,43 százalék, a Konzum PE Magántőkealapon keresztül pedig további 45 százalékos tulajdont szerez az általa irányított vállalatban.

A Konzum Nyrt. érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap jegyzett tőkéje 15,75 milliárd forint. A régióban turisztikai, valamint pénzpiaci befektetésekre koncentráló alap legjelentősebb befektetése a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt., amelyben 71,13 százalékos közvetlen és közvetett részesedése van.

Varga Jenővel üzleteltek

A balatoni kempingeket üzemeltető Balatontourist Kft. az év elején került Varga Jenő egykori felszámolóhoz, milliárdos üzletemberhez - írta a Világgazdaság. A cég valaha a Balaton körül 100 milliárd forintos turisztikai beruházást tervezett, a Jászai Gellért nevéhez kötött SCD-csoport ékköve volt, de a csoport megroggyanása után, 2012-től a kempingüzemeltető és a balatoni ingatlanportfólió nagyobb része a Turisztika Hungária Kft. tulajdonába került. Utóbbi, sebtében alapított céget a pécsi illetőségű Nagy Gábor jegyezte, tőle szerezte meg nemrég az üzletrészeket Varga Jenő, pontosabban az érdekeltségében álló Mobil-Miet Kft. - írta a napilap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!