A cég adózott eredménye a március végével záródott 2022-es pénzügyi harmadik negyedévében 8 százalékkal, 16,73 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 15,46 milliárd dollárról. Az egy részvényre jutó eredmény 2,03 dollárról 2,22 dollárra emelkedett.

A negyedéves bevétel 18 százalékkal, 49,36 milliárd dollárra nőtt. Az adatok felülmúlták az előrejelzéseket az összes üzleti szegmensben elért erős eredményeknek köszönhetően. Az elemzők kisebb, 49 milliárd dolláros bevétel mellett részvényarányosan szerényebb, 2,19 dolláros nyereségre számítottak - írta az MTI.

A Microsoft felhőszolgáltatásainak teljes bevétele a negyedévben éves szinten, 32 százalékkal, 23,4 milliárd dollárra nőtt.

Az Intelligent Cloud divízió bevétele, amely magában foglalja az Azure felhőszolgáltatását és a szerverek szoftverének kiadását követő üzleti tevékenységet, 26 százalékkal, 19,1 milliárd dollárra nőtt.

Az elsősorban az Office alkalmazáscsomagot fejlesztő Productivity and Business Processes divízió 17 százalékkal, 15,8 milliárd dollárra növelte a bevételét. Ebbe a divízióba tartozik a LinkedIn közösségi hálózat is, amelynek a bevétele 34 százalékkal bővült.

A More Personal Computing ágazat (amely magában foglalja a Windows operációs rendszert, az Xbox játékkonzolokat és a Surface eszközöket) bevétele 11 százalékkal, 14,5 milliárd dollárra nőtt. A Windows licencbevétele 11 százalékkal, a Surface táblagépek értékesítése 13 százalékkal, az Xbox termékek és tartalmak eladása 4 százalékkal nőtt.

A március végével záródott három hónapban a Microsoft 12,4 milliárd dollárt juttatott vissza a részvényeseknek osztalékfizetés és részvények visszavásárlása formájában, ami 25 százalékkal meghaladja az egy évvel korábban erre a célra költött összeget.

Amy Hood, a Microsoft alelnöke, és pénzügyi vezetője a folyó negyedévre jórészt a piaci várakozásokat meghaladó előrejelzéseket tett közzé. Egyedül a More Personal Computing divízió várható bevétele marad el a piaci várakozásoktól. A cég 14,65-14,95 milliárd dollár bevételt becsül, míg a szakértők medián előrejelezése 14,96 milliárd dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!