A DJIA-30 index 0,17 százalékkal, az S&P-500 index 0,54 százalékkal, a Nassdaq Compsite 1,02 százalékkal kezdett alacsonyabban. Az indexek az előző kereskedési napot szerény nyereséggel zárták.

A veszteséges pénteki kezdés elsősorban a technológiai részvények teljesítményére vezethető vissza, azon belül is az Amazon tőzsdén kívüli forgalomban elszenvedett több mint hat százalékos árfolyamvesztésére. Az Amazon forgalmának csökkenését jelezte előre az elkövetkező negyedévekben abból kiindulva, hogy a korlátozások feloldásával az emberek kezdenek majd visszatérni a személyes vásárlásokra. Az otthoni időtöltésből profitáló cégek részvényei, beleértve az olyan nagyokat, mint a Netflix, az Alphabet és a Facebook, szintén csökkentek fél és másfél százalék közötti mértékben.

Az olajár emelkedett pénteken, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,20 százalékkal állt magasabban 73,77 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 0,12 százalékkal 75,19 dollárra ment fel.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1881 dolláron, az arany spot ára 0,14 százalékkal csökkent unciánként 1825,73 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!