Azonnal 360 forint alá esett az euró ára, mihelyst kiderültek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss kamatkondíciói. A monetáris tanács kedd délután 2-kor tette közzé, hogy 30 bázisponttal 1,2 százalékosra emelkedik holnaptól az alapkamat.

Az elemzők többsége 15 bázispontos emelést várt, bár az OTP szakértői a gyenge forint miatt 25 bázisponttal számoltak. A jegybank ennél is szigorúbb lett végül. 

Az euró/forint árfolyam 359,35-ig esett úgy, hogy napközben még 362 forint fölött is járt az euró ára. A szokatlanul gyenge árfolyam, a régiós szinten is kirívóan gyenge forint mögött a szakértők szerint a kormány Brüsszellel szembeni vitája állhat, a helyreállítási alapból folyó támogatás csúszása miatt adják el a befektetők a forintot, illetve a magyar eszközöket. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!