Moody's: marad az osztrák bankrendszer negatív kilátása, főleg Kelet-Európa miatt

Továbbra is negatív az osztrák bankrendszer kilátása, a hazai és az euróövezeti kockázatok mellett elsősorban a közép- és kelet-európai gazdaságok működési környezetében mutatkozó feszültségek miatt - közölte Londonban ismertetett helyzetértékelésében a Moody's Investors Service.
MTI-Eco, 2013. március 8. péntek, 12:01
Fotó: Napi.hu

A Moody's 2009 óta tart érvényben negatív kilátást az osztrák bankszektorra. A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő csoportjának átfogó pénteki elemzése szerint a legkomolyabb kihívásokkal az osztrák bankszektor konszolidált rendszerszintű mérlegfőösszegének 48 százalékát adó három legnagyobb ausztriai banknak - UniCredit Bank Austria, Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International - kell szembenéznie, tekintettel arra, hogy e bankok milyen mértékben ki vannak téve a közép- és kelet-európai gazdaságok esetleges újbóli visszaesésének.

A Moody's kimutatása szerint e három osztrák nagybank közép- és kelet-európai kitettsége összesített eszközállományuk arányában 46 százalékos.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK