Most Kína miatt aggódik Amerika

Fél százalék alatti mértékben gyengülnek a jelentősebb tengerentúli tőzsdeindexek a hétfői nyitás után nem sokkal.
NAPI, 2013. március 4. hétfő, 16:41
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq egyaránt 2-4 tized százalékos mínuszt mutatott a kereskedés első szűk óráját követően.

A pénzintézeti részvények a bizonytalan hangulatban is zömmel drágultak, annak ellenére is, hogy előrelépés nem történt az amerikai költségvetési tárgyalásokon. Elemzői véleményel szerint azonban az automatikus, hosszú távra szóló költségvetési megszorítás - amelyből az idei pénzügyi év hátralévő részére 85 milliárd dollárnyi jutna, csak rövid ideig lesz érvényben, és akár már a második negyedévben kompromisszumos csomag léphet a helyébe.

A befektetőket visszatartja a vásárlástól - kölönösen a nagy iparvállalati papírok esetében, hogy Kínában új, az ingatlanpiacot hűtő intézkedéseket ismertetett a kormány, amely egyebek mellett adó- és kamatpolitikával igyekszik visszafogni a piacot. A sanghaji index másfél éve nem látott mértékben gyengült a hírre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK