Ezúttal is az Alcoa nyitotta meg az amerikai negyedéves vállalati gyorsjelentések időszakát. A New York-i székhelyű cég harmadik negyedévi adózott eredménye 166 millió dollár, részvényenként 33 cent lett. Ez jócskán felülmúlta az egy évvel korábbi 44 millió dollár, részvényarányosan 6 cent profitot, de így is kisebb lett a vártnál, miközben a bevétele a becsültnél jelentősebben csökkent.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 32 cent lett, kisebb az elemzői várakozások átlagában szerepelő 33 centnél. A cég bevétele 5,57 milliárd dollárról 5,21 milliárd dollárra csökkent, szintén elmaradt az elemzői várakozásokban szereplő 5,33 milliárd dollártól.

Az Alcoa árfolyama kedden 11 százalékot zuhant a keddi kereskedésben.

Egységes cégként ez volt az Alcoa utolsó negyedéves jelentése. Az Alcoa tavaly szeptemberben jelentette be, hogy két önálló részvénytársaságba szervezi ki tevékenységét: a nyersanyagipari üzletág, az Alcoa Corporation az Alcoa bauxitbányászati, timföldgyártási, alumíniumkohó-, alumínium-nyersanyag- és energiaipari tevékenységét foglalja majd magában, a feldolgozóipari tevékenységeit tömörítő Arconic pedig hengerelt alapanyagok, öntészeti félkész termékek, járműipari alkatrészek és építészeti szerkezeti elemek gyártásával foglalkozik majd.

Az S&P-500 1,2 százalékot esett, minden fő szektor veszteséggel zárt, a legnagyobb vesztes az egészségügyi szektor volt. A DJIA 1,1, a Nasdaq 1,5 százalékot esett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!