Nem nagyon érdekli a tőzsdét a német választási eredmény

A nyugat-európai vezető indexek vegyesen teljesítenek, egy mutató esik, de az nem a DAX. A budapesti tőzsde részvényindexe veszteségben járt, egyedül az OTP erősödött a blue chipek közül.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 25. hétfő, 10:32
Fotó: Reuters

A vezető nyugat-európai indexek közül fél 11 körül egyedül a német DAX állt pluszban, 0,1 százalékon, a londoni FTSE 100 0,3 százalékkal esett, a párizsi CAC-40 pár ponttal a pénteki zárószintje alatt stagnált. A pán-európai Stoxx Europe 600 0,1 százalékkal erősödött.

A milánói FTSE MIB 0,1, a madridi IBEX-35 0,6 százalékkal esett.

A magyar tőzsdének sem indult valami jól a napja, reggel a nyitást követően egy nagyon rövid időre sikerült a nyereséges zónába kerülnie, de fél 11 körülre már 0,2 százalékos mínuszban volt 38 121 pontnál.

A magyar blue chipek közül csak az OTP állt nyereségben, a bank papírjai 0,2 százalékos emelkedést követően 10 215 forintnál forogtak.

A Mol 0,4 százalékos esést követően 24 325 forintot ért, a Magyar Telekom 0,2 százalékos gyengüléssel 478 forintnál járt, míg a Richter papírjai 6764 forintot értek, ami 0,4 százalékkal marad el a pénteki zárószinttől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK