A Mol 395 forinttal, 2,40 százalékkal 16 035 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 224 forinttal, 3,34 százalékkal 6486 forintra esett, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,36 százalékkal 436 forintra gyengült, forgalma 447,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 135 forinttal, 2,49 százalékkal 5285 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője kifejtette: a nemzetközi hangulat nyomta rá a bélyegét a BUX-indexre. A magyar parkett hétfői teljesítménye a nyugat-európai piacokhoz képest rossznak számít, ugyanis az európai tőzsdék, köztük a DAX-index 1,5-2 százalékos mínuszban zártak, míg a BUX-index 2,6 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

Cinkotai Norbert kiemelte: a vezető részvények közül leginkább az OTP-t viselte meg a hétfői kereskedés. Az elemző szerint a Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépéséről szóló közelgő népszavazással kapcsolatos félelmek felerősödése és az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) esetleges kamatemelése nyugtalanította leginkább a befektetőket.

Sinka Csaba arra is rámutatott, hogy a blue chipek közül az elmúlt napok eredményeit tekintve a Richter-papírok jelentősen estek, ugyanis a részvény a múlt héten szerdán elért 5700 forintról, 5285 forintra gyengült hétfőn.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!