Pénteken háromnegyed kilenckor az északi-tengeri Brentet hordónként 40,36 dolláron jegyezték, ami 37 cent (0,93 százalék) drágulás a csütörtöki záróárához képest. A Brent a héten eddig mintegy 14 százalékkal drágult, hatodik hete tart az áremelkedés - írta az MTI.

Egy OPEC-forrásra hivatkozva egy algériai tévé azt közölte, hogy szombaton videokonferencián egyeztetnek az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők az olajtermelés visszafogásáról áprilisban született és június végén lejáró megállapodás meghosszabbításáról.

Az értesülést nem sokkal később Oroszország megerősítette és bejelentette, hogy közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődik az OPEC és tervek szerint rá két órával az OPEC és a szervezeten kívüliek közös megbeszélése.

Arról eltérőek az értesülések, hogy mennyi időre hosszabbítanák meg a termelés-visszafogást, egytől három hónapig terjedő időszakról hallani.

Az OPEC 14 tagállama és a velük szövetséges tíz ország, élükön Oroszországgal - az OPEC+ néven ismert csoport - április közepén állapodtak meg abban, hogy együttesen, napi 9,7 millió hordóval csökkentik kitermelésüket májusban és júniusban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!