Óriásit bukott a Facebook az adatmanipulációs botrány miatt

Egy hét alatt, a Cambridge Analytica-botrány kirobbanása óta 58 milliárd dollárral csökkent a Facebook piaci értéke - írta a BBC-re hivatkozva a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. március 24. szombat, 18:08
Fotó: Pixabay

A hét elején robbant ki a botrány, hogy a Facebook mintegy 50 millió profil adatainak elemzésével próbált többet megtudni az amerikai választók politikai nézeteiről.  A hír hatására a cég papírjai a hétfői 176,80 dolláros szintről péntek estére 159,30 dollárra zuhantak - írja a BBC-re hivatkozva 444.hu.

Hiába szólalt meg Zuckerberg, a zuhanást nem tudta megállítani. A botrány miatt szerdán a Mozilla és a Commerzbank is felfüggesztette a hirdetéseit az oldalon. Pénteken pedig Elon Musk is törölte a Tesla és a Spacex Facebook-oldalait.

Képünk forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2018.03.24 18:28

Nem kötelező regisztrálni, akkor sosem fognak az adataid kikerülni. Sokan még a legszemélyesebb dolgaikat is kiteszik. Megérdemlik.
Az sem érdekelne különösebben, ha holnapra megszűnne. Értelmét nem látom, gyerekeknek való időtöltés. Még azokra is káros, teljes függőséget okoz. Lassan kábítószer kategória lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html