A MoszBirzsa indexe helyi idő szerint 13 órakor elérte a 2900,21 pontot (+0,5 százalék), a Gazprom-részvények pedig a 260,06 rubelt (+2,8 százalék), ami a maximum 2008 óta.

A nyertes papírok csoportjához tartozik a VTB (+1,5 százalék), az LROSZA (+1,5 százalék), a Basnyefty (+1,2 százalék), a Ruszal (+0,9 százalék) és a Szberban (+0,7százalék).

QP | Quality Placement

A Gazprom papírjai kedden 3,6 százalékkal erősödtek, miután az állami gázvállalat bejelentette, hogy befejezte a Kínába vezető Szila Szibiri (Szibéria Ereje) földgázvezeték feltöltését, egészen a határig. A következő lépés az Amúr folyón átvezető határátkelő-szakasz feltöltése lesz, a csővezeték hivatalos átadását december elejére tűzték ki.

A 3 ezer kilométer hosszú Szibéria Ereje az orosz gázkitermelés irkutszki és jakutszki központjából szállítja majd az energiahordozót az orosz Távol-Keletre és Kínába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!