Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy az OTP Bank horvát leánybankja, az OTP banka d.d. adásvételi szerződést írt alá a horvát OTP Osiguranje d.d. biztosító társaságban fennálló 100 százalékos részesedésének értékesítéséről a Groupama Biztosító Zrt. részére.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan 2021 első félévében kerülhet sor, a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében.

Hasonló tranzakció ment végbe az OTP más leányainál is a korábbi években. Az OTP Garancia biztosító 2008-as megvásárlása után a francia Groupama vásárolta meg tavaly a bolgár leánybankhoz került életbiztosítót is. Az OTP ott az Expressbank megvásárlása során jutott hozzá egy biztosítóhoz is, amelyet nem sokkal később eladott az ottani Groupamának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!