A DJIA-30 index 0,30 százalékos, az S&P-500 index 0,41 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,55 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Kedden a Wall Street indexei május óta a legnagyobb egy napi veszteségüket szenvedték el. A DJIA 1,6 százalékkal, az S&P 2,0 százalékkal esett. A Nasdaq index 2,8 százalékkal gyengült, március óta a legnagyobb napi eséssel - írja az MTI.

A dollár a harmadik napja erősödik, a hat legfontosabb nemzetközi fizetőeszközzel szemben kalkulált dollár-index tavaly november eleje óta a legmagasabb értéket érte el. A Fed a múlt héten jelezte eszközvásárlási programja keretösszege fokozatos csökkentésének megkezdését még az idén.

A dollár index 0,29 százalékkal áll magasabban 94,04 ponton. Az eurót 0,40 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1639 dolláron.

Az arany spot ára unciánként 1736,06 dollár 0,14 százalékos napi emelkedéssel.

Az olaj ára lefelé korrigált szerdán. Piaci értesülések szerint az OPEC+ eredeti terveinek megfelelően novemberben is megemeli napi 400 ezer hordóval termelési kvótáját. Mindezt annak ellenére is, hogy 80 dollár felett már három éves csúcsnál járt a Brent ára és az év végére piaci szakértők 90 dolláros árat jeleznek előre.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 0,70 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 78,54 dolláron, a WTI ára pedig 0,46 százalékkal csökkent 74,94 dollárra. A Brent ára 56 százalékkal, a WTI ára 58 százalékkal áll az év eleji felett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!