Romlott a hangulat az Egyesült Államokban

A vártnál kisebb mértékben romlott júniusban a kiugróan magas májusi szinthez képest a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban.
MTI, 2016. június 10. péntek, 17:19
Fotó: Reuters

A Reuters hírügynökség és a Michigan Egyetem közös fogyasztói hangulatfelmérésének az indexe az előzetes adatok szerint júniusban 94,3 pontra csökkent a májusi 94,7 pontról.

Elemzők az index nagyobb mértékű csökkenését várták júniusra. A Wall Street Journal által megkérdezett szakértők 93,5 pontot jeleztek előre. Az index májusi értéke 11 havi csúcs volt.

A fogyasztók aktuális pénzügyi helyzetüket 2007 óta a legjobbnak ítélték meg - emelte ki a tanulmány megállapításaiból Richard Curtin, a felmérés összeállítását vezető közgazdász. Negatívum viszont, hogy a fogyasztók nem tartják a gazdaságot annyira jónak, mint tavaly tartották és azt sem gondolják, hogy egy év alatt annyit tudna javulni a helyzet, mint amire tavaly számítottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK