A Hertz az amerikai elektromosautó-gyártótól a Model 3 autókat rendelte meg, 2022 végéig történő szállítással. A vételi árról nem közölt semmit a 2020 májusában csődvédelem alá került és onnan csupán négy hónapja kikecmergett autókölcsönző, de mivel a Model3 jelenlegi ára 40 ezer dollár körüli, az ügylet értéke elérheti a 4 milliárd dollárt.

A bejelentés az első lépés afelé, hogy a Hertz autóparkja döntő részben elektromos legyen. A Hertz félmillió autót és teherjárművet kölcsönöz mintegy 150 országban - írja az MTI.

A Ford egykori vezérigazgatója, Mark Fields lett októberben a Hertz ideiglenes vezérigazgatója.

Tervek szerint a Tesla a következő 14 hónapban szállítja le a megrendelt autókat, amelyeket az Egyesült Államokban és számos európai országban állít forgalomba a Hertz.

A hétfői bejelentés 4,3 százalékos pluszba lökte a Tesla részvényárát a New York-i börze tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésében hétfőn.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!