A Dow Jones IA mutató 1,3 százalékkal, 169 ponttal 13 038 pontig süllyedt; az S&P 500 index 1,6 százalékkal 1369 pontig ereszkedett; míg a Nasdaq 2,3 százalékkal 2956 pontig gyengült. Ezzel a Nasdaq és az S&P 500 mutató az év legrosszabb hetét zárta.

A szektorok között az energiacégek az átlagnál is gyengébben szerepeltek, míg az árupiacon a nyersolaj határidős jegyzése közel 4 százalékkal jócskán 99 dollár alá kúszott.

A nap hírei között a vártnál rosszabb amerikai munkanélküliségi adat vitte a prímet, és egyértelműen kedvezőtlen irányban befolyásolta az árfolyamokat. Emellett a befektetők az európai hírek miatt sem lehetnek nyugodtak, és jelenleg elsősorban a hétvégi görög, illetve francia választások jelentik a bizonytalanságot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!