Jeff Immelt 16 év után július végén válik meg vezérigazgatói poszttól. A 61 éves Immelt december végéig az igazgatótanács elnöke marad, majd a jövő évtől ezt a posztot is átveszi John Flannery.  A General Electric árfolyama csaknem 3,5 százalékos pluszban állt a hétfői New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben - írja az MTI.

Immelt irányítása alatt vált meg a General Electric pénzügyi üzletágától, a GE Capitaltől, és ezzel a feldolgozóipar lett a cég fő tevékenységi köre. Jeff Immelt irányítása alatt vásárolta meg a GE a francia Alstom erőművi és áramelosztó berendezéseket gyártó üzletágát, valamint a Baker Hughes olajkitermelési szolgáltató vállalatot.

A vezérigazgató sikeresen vezette a céget a pénzügyi válság idején, miközben nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy az új technológiák piacán is megjelenjen a GE, így például a digitális technológia révén olyan termékek gyártása is beindult, mint a szenzorok és a szoftverek.

Mindezek ellenére, amióta Immelt 2001-ben átvette a GE irányítását, a cég árfolyama 29 százalékkal csökkent, míg az 500 vezető részvény S&P 500 indexének a mutatója eközben megduplázódott.  Az 1878-ban alapított, globálisan 295 ezer embert foglalkoztató GE piaci tőkeértéke májusban 261,2 milliárd dollár volt.  A világ 2000 legnagyobb cégét rangsoroló idei Forbes-listán a General Electric a 14. helyre ugrott előre a tavalyi 68. helyről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!