Megdőlt a korábbi történelmi mélypont hétfőn a forint piacán. Hektikusan indult a kereskedés, nyitás után közvetlenül még 338,3 forint körül jegyezték az eurót, ám percek múlva már 340 fölött volt a keresztárfolyam. Fél 12 után nem sokkal 340,98 forintra ugrott az árfolyam ez az új történelmi mélypont.

A korábbi mélypontot február 28-án érte el a magyar deviza, akkor 340,59 forintig emelkedett az euró ára.

Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint ha elesik a 340 forintos szint, felgyorsulhat a forint gyengülése. A devizapiacokat egyébként az amerikai jegybank szerepét is betöltő Fed vasárnapi kamatvágása mozgatja hétfőn, ennek hatására gyengül a dollár is az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!