A kínai cégek imádják a New York-i tőzsdét

Kínai cégek nyolc éve a legtöbb elsődleges részvényt bocsátották ki a New York-i tőzsdéken az idén.
Domokos László, 2018. december 27. csütörtök, 16:58
Fotó: Shutterstock

A Financial Times szerint idén 33 cég elsődleges tőzsdei részvénykibocsátásra (IPO) került sor. Ez 2010 óta a legtöbb, akkor a számuk 39 volt. Tavaly jóval kevesebb, 17 kínai cég hajtott végre IPO-t amerikai tőzsdéken - írta az MTI.

Kínai cégek idén 9 milliárd dollár értékben bocsátottak ki részvényeket a New York-i értéktőzsdén (NYSE) és a technológiai papírok Nasdaq piacán. Ez jóval elmaradt a 2014-ben beállított 29 milliárd dolláros rekordtól, bár az összehasonlítás némileg csalóka, hiszen ebből az összegből az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi portál egymaga 25 milliárd dollár értékben helyezett ki részvényeket.

Elemzők szerint hosszabb távon mindenképpen megtérül kínai részvényekbe fektetni, ugyanakkor azok, akik az idén tőzsdére bevezetett kínai cégek részvényeit vásárolták, átlagosan 16 százalékot veszítettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK