Párizsban közel másfél, Londonban és Frankfurtban pedig fél százalék körüli mínuszban fejezte be a napot az irányadó index. A banki papírokat alaposan lehúzta a HSBC-vel kapcsolatos hír, miszerint a brit bank megsértette a tengerentúli pénzmosásellenes szabályokat, ami több mint 1,5 milliárd dollárjába kerülhet a pénzintézetnek.

Mindemellett óvatosságra intette a befektetőket a közelgő amerikai választás (november 6.), és az örök sláger, Görögországgal kapcsolatos hírek is adtak okot az eladásra. Szerdán ugyanis a parlament szavaz az egyebek mellett bér- és nyugdíjcsökkentést is magába foglaló megszorításokról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!