Alacsony forgalommal, mínusszal zárt a magyar tőzsde

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat kihatott a BUX-indexre is, több mint egy százalékkal gyengült hétfőn. A Mol-részvény árfolyama 2,1 százalékos mínuszban zárt.
Domokos Erika, 2018. december 17. hétfő, 18:41
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 449,96 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 39 675,76 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest - összesített az MTI.

A magyar tőzsde a nyugat-európai részvénypiacokhoz hasonlóan mínuszban zárt. Az Amerikai Egyesült Államokban is csökkenéssel indult a kereskedés - mondta Pleschinger Gyula, az MKB Bank treasury értékesítési igazgatója az M1-en. A mindezek a rossz nemzetközi hangulattal magyarázhatóak, amelynek a hátterében az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán esedékes kamatbejelentése áll. A piaci szereplőket szerdán elsősorban az érdekli majd, mit fog közölni a Fed a jövő évi kamatpályáról. A befektetők attól tartanak, hogy az amerikai kamatemelési ciklus negatívan hathat az amerikai gazdaságra és globális szinten is komolyabb gazdasági lassulást idézhet elő - véli Pleschinger Gyula.

A Mol 66 forinttal, 2,10 százalékkal 3080 forintra csökkent, 874,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,85 százalékkal 11 660 forintra esett, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,56 százalékkal 441 forintra gyengült, forgalma 396,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5465 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 693,6 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3771,58 ponton zárt hétfőn, ez 30,40 pontos, 0,80 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK