Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Kft. 50-50 százalékos tulajdonában lévő Opus Titász Áramhálózati Zrt., az Opus Tigáz Gázhálózati Zrt., valamint az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Magántőkealap tulajdonában lévő Optesz Opus Energetikai Támogató Zrt. igazgatóságai előkészítették az energetikai társaságok átalakítását a társaságok beolvadásos kiválásával - adta hírül a tőzsdei cég a bet.hu-n.

A beolvadásos kiválás során az Opus Tigáz Zrt. és az Opus Titász Zrt. fennmaradnak és a részvényeseik döntésüknek megfelelően a társaságok vagyonának egy részével az Optesz Opus Zrt.-hez, mint átvevő jogutód társasághoz csatlakozhatnak.

Mindez a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH) a cégjogi eseményeket előzetesen jóváhagyó határozatától és a társaságok közgyűlésének jóváhagyásától függ - olvasható a közleményben.

Az indoklás szerint Opus Csoport energetika szegmensén belül a beolvadásos kiválást a gazdasági és költséghatékonysági okok indokolják, a szegmensen belül rejlő szinergiák kiaknázása, a párhuzamosságok megszüntetése, valamint a racionális és költséghatékony működés elősegítése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!