Ebben bízik most mindenki

Minimális emelkedéssel nyithatnak a vezető nyugat-európiai tőzsdemutatók szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 26. szerda, 08:11
Fotó: Shutterstock

Szakértők azzal számolnak, hogy a londoni FTSE100 index 0,05 százalékos, a frankfurti DAX30 index 0,2 százalékos, a párizsi CAC40 index pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdheti a napot.

Megfigyelők szerint a befektetők kivárásra rendezkednek be. A tőzsdemutatók valószínűleg egész nap a keddi záróértékük közelében mozognak majd. Szerdán az egyetlen trendbefolyásoló tényező az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntése lesz, ezt azonban este 8 órakor, azaz jóval az európai tőzsdék zárása után hozzák már csak nyilvánosságra.

Kedden pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók. A FTSE100 index 0,66 százalékos, a frankfurti DAX30 index 0,19 százalékos, a párizsi CAC40 index 0,05, míg a budapesti BUX 0,23 százalékos erősödéssel zárt.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK