Jó napjuk volt az európai tőzsdéknek

Pozitív kezdés után nagy nyereséget értek el hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 3. hétfő, 18:20
Fotó: Shutterstock

Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,16 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 1,32 százalékkal emelkedett.

Londonban 1,23 százalék nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedést az FTSE-100 index, Frankfurtban 1,85 százalékkal erősödött a DAX index, a párizsi CAC-40 index pedig 1 százalék pluszban zárt.

Hétfőn különösen az energiaipari részvények drágultak az előző heti csökkenésből felfelé korrigáló olajár hatására.

Az európai kereskedési idő végén az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,56 dollár, 2,62 százalék emelkedéssel, 61,02 dolláron állt.

Európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor pluszban álltak a vezető amerikai tőzsdemutatók: a DJIA 0,73 százalék, a Nasdaq 1,17 százalék, az S&P500 index pedig 0,66 százalék erősödést jelzett a pénteki záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK