A világgazdaság növekedési ütemének a lassulásáról érkező jelek aggasztják a nemzetközi tőzsdei befektetőket. Legutóbb a kínai ipari termelés vártnál kisebb mértékű növekedéséről közzétett adatok vetették vissza az árfolyamokat világszerte - írja az MTI.

A keddi amerikai nyitás előtt közzétett jelentés szerint júliusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban. Az ipari termelés viszont a várt 0,5 százaléknál nagyobb, 0,9 százalékos mértékben nőtt júliusban az Egyesült Államokban az előző havi 0,2 százalékos növekedés után. Az ipari termelésen belül azonban a járműipari termelés csökkent az alkatrészhiány miatt.

A WTI nyersolaj ára 0,61 százalékkal állt alacsonyabban az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben hordónként 66,64 dolláron, a Brent ára pedig 0,37 százalékkal csökkent 69,25 dollárra. A WTI ára 40 százalékkal, a Brent ára 37 százalékkal áll az év eleji felett.

Az eurót 0,34 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1738 dolláron, az arany spot ára 0,02 százalékkal emelkedett unciánként 1787,75 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!