A DJIA-30 index 0,25 százalékkal, az S&P-500 index 0,54 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,75 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.

A nyitás előtt az Apple részvénye három százalékkal, az Amazon részvénye négy százalékkal csökkent a tőzsdén kívüli forgalomban. Az Apple a piaci várakozásoknál kisebb forgalmat, az Amazon pedig kisebb egy részvényre jutó nyereséget jelentett a harmadik negyedévre.

A folyamatban lévő harmadik negyedévi eredmény beszámoló szezon eddig többségében pozitív meglepetéssel szolgált a már publikált mérlegeknél. Október hónapot így mindhárom vezető amerikai index nyereséggel fogja zárni. A DJIA a pénteki kezdés előtt öt százalékos, az S&P és a Nasdaq pedig több mint hat százalékos nyereségben állt a havi kezdéshez képest.

Az olajár lefelé korrigált pénteken, de így is több éves csúcs közelében jár. A Brent három éves, a WTI hét éves csúcsot döntött a héten. A hónap folyamán mintegy tíz százalékos volt az olajár emelkedése. Év eleji áránál a WTI 71 százalékkal, a Brent 67 százalékkal áll magasabban.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,77 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 82,16 dolláron, a Brent ára 0,14 százalékkal csökkent 84,20 dollárra hordónként.

Az arany spot ára 1,09 százalékkal csökkent unciánkét 1778,94 dollárra, az eurót 0,48 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1625 dolláron - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!