Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 1,48 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 1,56 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,77 százalékos emelkedést jelzett.

Az előző nap nyereségeit növelve erőteljes pluszban álltak az irányadó indexek pénteken New Yorkban. Az árfolyamok emelkedésének lendületet adott, hogy a befektetők egyre optimistábban várják a Washingtonban csütörtök délelőtt kezdődött amerikai-kínai kereskedelmi egyeztetések 13. fordulójának eredményeit, miután Donald Trump amerikai elnök "nagyon jónak" minősítette a csütörtökön Kínával Washingtonban megkezdett tárgyalásokat. A Fehér Ház egyik tisztviselője pedig azt mondta, hogy "valószínűleg a vártnál jobban" alakultak a tárgyalások csütörtökön.

A pénteki kereskedésben minden ágazati mutató nyereséget jelzett, a pénzügyi szektor mellett kiemelkedően teljesítettek a kereskedelmi konfliktusok alakulásának fejleményeire érzékenyen reagáló nyersanyagkapcsolt vállalatok és iparvállalatok, valamint a technológiai és az energiaszektor papírjai is.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját felfelé húzta egyebek mellett a Dow 5 százalék feletti erősödéssel, a Caterpillar 4,4 százalékos, a 3M 3,5 százalékos, valamint az Goldman Sachs részvénye 2,8 százalékos nyereséggel. Az Apple árfolyama annak hírére emelkedett 2 százalékkal, hogy a Wedbush emelte a részvény célárát a vállalat új video streaming szolgáltatásának kedvező kilátásaira hivatkozva.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára a kedvező piaci hangulatban emelkedett. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 6 cent (1,98 százalék) plusszal, 54,61 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 32 centes (2,23 százalék) emelkedéssel, 60,42 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,90 százalékkal, 13,55 dollárral 1487,35 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1044 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1042 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!