A Wall Streeten a DJIA-30 index 0,56 százalék, az S&P-500 index 0,65 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 1,02 százalék pluszban kezdte a kereskedést a hétfői záróértékéhez képest.

A kezdeti növekedést elsősorban a kereskedés kezdete előtt ismertetett, jórészt kedvező negyedéves vállalati eredmények okozták.

QP | Quality Placement

Tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 20 cent, 0,27 százalék csökkenéssel, 72,86 dolláron állt.

Ugyanekkor Európában komoly növekedést jeleztek az irányadó tőzsdemutatók. Londonban a FTSE100 0,86 százalék, Párizsban a CAC40 1,15 százalék, Frankfurtban a DAX30 pedig 1,52 százalék pluszban állt.

Hétfőn a DJIA 0,06 százalék gyengüléssel, a Nasdaq 1,02 százalék emelkedéssel, az S&P-500 index pedig 0,65 százalék növekedéssel fejezte be a napot.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!