A DJIA-30 index 0,08 százalékos, az S&P-500 index 0,26 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,28 százalékos emelkedéssel kezdte a csütörtöki tőzsdenapot.

A várt gazdaságösztönző csomagtól eltekintve a tőzsdei befektetők figyelmét az induló negyedik negyedévi eredmény beszámoló szezon publikációi kötik le.

A BlackRock befektetési társaság részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban elért egy százalékot meghaladó erősödéssel árfolyamrekordot ért el. A társaság a várnál magasabb negyedéves nyereségről számolt be, miután erőteljesen megemelkedett a kezelésében lévő aktívák piaci tőkeértéke a szárnyaló tőzsdei árfolyamoknak köszönhetően.

Némileg rontotta a befektetői hangulatot, hogy a munkaügyi minisztérium jelentése alapján az elmúlt héten a várt 795 ezernél többen, 965 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az előző heti 784 ezer után. A munkanélküli ellátásban részesülők száma pedig 5,271 millióra emelkedett a várt 5,061 millió helyett az előző heti 5,072 millióról.

Az olajár csökkent csütörtökön. A WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 0,66 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 52,56 dolláron, a Brent ára pedig 1,03 százalékkal 55,48 dollárra csökkent.

Az eurót 0,25 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2126 dolláron, az arany spot ára 0,08 százalékkal unciánként 1843,78 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!