Új helyen kutat olaj után a Mol

Újabb négy helyszínen kutathat Norvégiában a Mol-csoport, közülük a Mandal High régióban operátor is, azaz irányítja a kutatásokat - közölte az olajkonszern.
MTI, 2017. január 25. szerda, 17:44
Fotó: Napi.hu

A Mol-csoport norvég leányvállalata, a Mol Norge mellett olyan vállalatok nyertek licenceket az úgynevezett APA (Award in Pre-Defined Areas) koncessziós tenderen, mint a ConocoPhillips, a Shell és a Total, a pályázaton pedig összesen 56 licencet adott ki 29 vállalat részére a Norvég Olajipari és Energetikai Minisztérium. A közlemény idézi Berislav Gasót, a vállalatcsoport kutatás-termelési üzletágának ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a Mandal High régióban a licencet partneri konstrukcióban működteti a Mol, a Statoil és a Petoro AS norvég állami tulajdonú társaságokkal.

A Mol-csoport 2015 óta van jelen Norvégiában, amikor megvásárolta az Ithaca Petroleum Norge vállalatot, ami lehetőséget jelentett az északi-tengeri portfólió bővítésére, a jelenlét kiterjesztésére Norvégiában.

A Mol Norge második alkalommal vett részt APA pályázaton, az elsőn ötön licencet nyert, a mostani sikeres tenderek eredményeképpen pedig már 21 licenccel rendelkezik, és 8 blokkban válik operátorrá. A tervek szerint a norvég leányvállalat 2017-ben két kutatófúrásban vesz részt, és a következő APA koncessziós tenderen is elindul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK