Ukrajna hivatalos Twitterének kezelője, valamint Mykhailo Fedorov miniszterelnök-helyettes is arról számolt be szombaton, hogy mintegy 5,1 millió dollárnyi kriptovaluta adománnyal segítették eddig az országot a támogatók - írja a Bloomberg. Az ukránok közvetlen gyűjtést szerveztek, és azonnal megmozdult a világ. 

A pénztárcák alapján elérhető információk és az Elliptic blokklánc-elemző cég adatai szerint kevesebb mint 24 óra alatt több mint 600 adomány érkezett Ukrajna számára 731 ezer dollár értékben.  

„Az invázió kezdete óta adományozott kriptovaluta összértéke jelenleg 5,1 millió dollár” – mondta Tom Robinson, az Elliptic társalapítója e-mailben a Bloomberg News-nak. Robinson szerint az átlagosan adományozott összeg körülbelül 95 dollár értékű volt.

Justin Sun kriptovállalkozó több bejegyzést is megosztott, hogy támogassa az adománygyűjtést. Ezekben az Ethereum társalapítóját, Vitalik Buterint is arra biztatta, hogy együtt támogassák az ügyet. 

Az Oroszországban született, majd Kanadába emigrált Buterinnek 3 millió követője van a Twitteren, ő is Ukrajna támogatására biztatott az oldalon, ugyanakkor óvatosságra is intette az embereket, mivel sok a feltört közösségi fiók, az adományozás során körültekintően kell eljárni, mert a tranzakció később visszafordíthatatlan. 

Az orosz invázió csütörtöki kezdete óta számos más kriptovállalkozás és kockázatitőke befektető is használja a Twittert Ukrajna támogatására és támogatására. Sam Bankman-Fried, az FTX vezérigazgatója korábban a Twitteren azt mondta, hogy a cég 25 dollárt ad minden ukránnak, akinek van számlája a tőzsdén.

 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!