Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az értékpapírpiacok világszerte árfolyam-emelkedéssel nyugtázták szerdán a kínai koronavírus-fertőzés lassuló terjedésének a jeleit, valamint a kínai gazdaságélénkítő intézkedéseket a már bekövetkezett termeléskiesések hatásának a kompenzálására.

New Yorkban 0,28 százalékkal kezdett magasabban a DJIA-30 index, az S&P-500 index 0,32 százalékos erősödéssel, a Nasdaq Composite 0,52 százalékos emelkedéssel nyitott.

Kedden az amerikai indexek vegyesen zártak, a DJIA-30 és az S&P-500 0,56 és 0,29 százalékkal csökkentek a múlt héten elért rekordjaikról, a Nadaq Composite pedig 0,02 százalékos szerény nyereséget ért el. Hétfőn az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartottak.

A Wall Street indexeinek a keddi csökkenése elsősorban az Apple figyelmeztetésére vezethető vissza, miszerint nem lesz képes tartani a folyó negyedévre kitűzött eladási célját a beszállítói láncot ért fennakadások miatt. A szerdai kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban azonban már az Apple részvénye is fél százalékos nyereséget ért el.

Az amerikai tőzsdék szerdai nyitásakor az európai tőzsdeindexek is nyereséget mutattak, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,66 százalékosat, a Stoxx Europe 600 index 0,64 százalékosat, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,57 százalékosat. A szerdai kereskedést az ázsiai tőzsdék nyereséggel fejezték be, Sanghaj kivételével.

Az olajár emelkedett szerdán a javuló keresleti kilátásoknak köszönhetően. A Brent nyersolaj az amerikai piaci nyitáskor 1,84 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 58,81 dolláron. A WTI ára 1,59 százalékkal 53,12 dollárra emelkedett.

A Brent ára már a hetedik egymást követő napja emelkedik a koronavírus-fertőzés gazdasági növekedést korlátozó hatásával kapcsolatban enyhülő aggodalmaknak és az OPEC+ termeléscsökkentési terveinek köszönhetően. A múlt héten elért idei mélyponthoz képest a Brent ára már tíz százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik erősebben 1,0793 dolláron, az arany spot ára 0,20 százalékkal unciánként 1604,84 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!