New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 1,65 százalék, az S&P-500 index 2,79 százalék, a Nasdaq Composite index 2,50 százalék veszteséget mutatott - írja az MTI.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek vegyesen álltak, miután az ázsiai tőzsdék egy-két százalékos veszteséggel fejezték be a szerdai tőzsdenapot. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,05 százalék emelkedést, a Stoxx Europe 600 0,34 százalék csökkenést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,50 százalék emelkedést mutatott. London, Madrid és Milánó mínuszban, Frankfurt és Párizs pluszban járt az amerikai piacok nyitásakor.

Az amerikai tőzsdei árfolyamok szerdán erőteljesen lefelé korrigálták az előző napi jelentős, közel öt százalékos nyereségeket a befektetők csalódottsága miatt Washington vírusjárvány-elleni intézkedéseivel szemben. A piac konkrét gazdaságélénkítő intézkedéseket várt Donald Trump elnöknek a Szenátus republikánus képviselőivel folytatott megbeszéléseitől, médiajelentések szerint azonban csak a személyi jövedelemadó lehetséges csökkentése került szóba. Elemzők mindenesetre arra számítanak, hogy a Fed múlt heti rendkívüli kamatcsökkenése után a jövő heti rendes ülésén ismét csökkenti az irányadó dollárkamatot.

A kamatszintben erősen érintett banki papírok szerdán már a piaci nyitás előtt gyengültek a tőzsdén kívüli forgalomban, a JPMorgan Chase & Co és a Morgan Stanley papírok például 2-4 százalékkal.

Az olajár csökkenésnek indult szerdán, miután kedden visszaszerezte a hétfőn elveszített közel harminc százalék jó részét. A Saudi Aramco olajtársaság ugyanis bejelentette, hogy a szaúdi energiaipari minisztérium a termelés növelésére szólította fel.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 3,65 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 35,86 dolláron, a WTI ára pedig 3,64 százalékkal alacsonyabban 33,11 dolláron.

A dollár gyengült szerdán, az eurót 0,52 százalékkal jegyzik erősebben 1,1338 dolláron, az arany spot ára 0,90 százalékkal unciánként 1664,28 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!