New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 1,65 százalék, az S&P-500 index 2,79 százalék, a Nasdaq Composite index 2,50 százalék veszteséget mutatott - írja az MTI.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek vegyesen álltak, miután az ázsiai tőzsdék egy-két százalékos veszteséggel fejezték be a szerdai tőzsdenapot. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,05 százalék emelkedést, a Stoxx Europe 600 0,34 százalék csökkenést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,50 százalék emelkedést mutatott. London, Madrid és Milánó mínuszban, Frankfurt és Párizs pluszban járt az amerikai piacok nyitásakor.

QP | Quality Placement

Az amerikai tőzsdei árfolyamok szerdán erőteljesen lefelé korrigálták az előző napi jelentős, közel öt százalékos nyereségeket a befektetők csalódottsága miatt Washington vírusjárvány-elleni intézkedéseivel szemben. A piac konkrét gazdaságélénkítő intézkedéseket várt Donald Trump elnöknek a Szenátus republikánus képviselőivel folytatott megbeszéléseitől, médiajelentések szerint azonban csak a személyi jövedelemadó lehetséges csökkentése került szóba. Elemzők mindenesetre arra számítanak, hogy a Fed múlt heti rendkívüli kamatcsökkenése után a jövő heti rendes ülésén ismét csökkenti az irányadó dollárkamatot.

A kamatszintben erősen érintett banki papírok szerdán már a piaci nyitás előtt gyengültek a tőzsdén kívüli forgalomban, a JPMorgan Chase & Co és a Morgan Stanley papírok például 2-4 százalékkal.

Az olajár csökkenésnek indult szerdán, miután kedden visszaszerezte a hétfőn elveszített közel harminc százalék jó részét. A Saudi Aramco olajtársaság ugyanis bejelentette, hogy a szaúdi energiaipari minisztérium a termelés növelésére szólította fel.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 3,65 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 35,86 dolláron, a WTI ára pedig 3,64 százalékkal alacsonyabban 33,11 dolláron.

A dollár gyengült szerdán, az eurót 0,52 százalékkal jegyzik erősebben 1,1338 dolláron, az arany spot ára 0,90 százalékkal unciánként 1664,28 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!