A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,4, a párizsi CAC-40 pedig 0,1 százalék erősödéssel fejezte be a napot, míg a frankfurti DAX 0,2 százalékot esett.

A páneurópai indexek közül a FTSEurofirst 300 index 0,1 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,2 százalék mínuszban zárt, míg a Stoxx Europe 600 indexe hajszállal a hétfői zárószintje alatt stagnált.

Az európai tőzsdezáráskor, 17.30 órakor New Yorkban a DJIA indexe 0,09 százalékos, a Nasdaq 0,47 százalékos, az S&P index pedig 0,03 százalékos gyengülést jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent, 0,32 százalék emelkedéssel 74,95 dolláron állt.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!