New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalékos emelkedéssel, az S&P-500 index 0,04 százalékos csökkenéssel, a Nasdaq Composite index 0,05 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést. Nagy pénzintézetek eredménybeszámolójával indul az első negyedéves tőzsdei jelentési szezon. A kezdés előtt a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs és a Wells Fargo publikálta mérlegbeszámolóját.

A piac várakozásai szerint az első negyedévben a bankok nyeresége 60-250 százalékkal növekedhet az egy évvel korábbihoz képest. Az S&P-500 index összes vállalatának együttesen pedig mintegy 25 százalékkal, ami a legnagyobb negyedéves nyereségnövekedés 2018 óta, amikor az előző elnök adócsökkentései növelték meg a szektor nyereségét. A tavalyi első negyedévben 13 százalékkal csökkent az index vállalatainak a nyeresége, a második negyedévben pedig 30 százalékkal.

Az S&P-500 indexen belül a pénzügyi ágazat részindexe 15 százalékkal emelkedett már az első negyedévben a javuló eredményeket megelőlegezve. A Goldman Sachs részvénye a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy százalékkal erősödött, a JPMorgan részvénye egy százalékkal gyengült, a Wells Fargo részvénye 0,2 százalékkal gyengült.

Az olajár emelkedett szerdán a Nemzetközi Energiaügynökség globális kereslet növekedését jelző prognózisának köszönhetően. Az amerikai kereskedés kezdetén a Brent nyersolaj ára 2,07 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,99 dolláron, a WTI ára pedig 2,06 százalékkal emelkedett 61,42 dollárra.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben 1,1965 dolláron, az arany spot ára 0,34 százalékkal csökkent unciánként 1737,93 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!