Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bízunk benne, hogy az év végéig bepótoljuk a kiesett termelést, és ehhez meg is van minden eszközünk, ahogy azt már korábban is jeleztük - fogalmazott Venezuela olajipari minisztere a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) bécsi közgyűlésén.

Venezuela olajipari minisztere, aki egyúttal az állami PDVSA olajipari konszern vezérigazgatója is, korábban már közölte, hogy az ország jelenleg napi mintegy 1,5 millió hordó olajat termel. A Thomson Reuters üzleti hírszolgáltató statisztikái szerint az ország termelési átlaga 2016-ban napi 2,373 millió hordó volt - írta az MTI.

A cég exportja június első felében, saját kimutatásai szerint, időarányosan 32 százalékkal csökkent az előző havihoz képest részben a kutak hozamcsökkenése, részben egyes karibi aktívák bírósági lefoglalása miatt.

Az amerikai ConocoPhilips olajipari konszern májusban bírósági végzéssel érvényesítette a PDVSA egyes aktívái lefoglalásával egy korábbi döntőbírósági eljárásban a számára megítélt 2 milliárd dolláros kártérítést. Az eljárásban több tankerszállítmányt és üzemanyag átrakó terminált foglaltak le, ami jelentősen visszavetette Venezuela exportkapacitását.

Az amerikai és a venezuelai olajipari cégek között folyó egyeztetések állásáról a venezuelai olajipari miniszter nem nyilatkozott. A ConocoPhillips szóvivője, Daren Beaudo a Reuters hírügynökség megkeresésére korábban szintén elzárkózott a válaszadástól.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!