Visszatért a magyar bankok aranykora?

Mind a nyolc hazai nagybank nyereséggel zárta az első fél évet, amire már hét éve nem volt példa - írja pénteki számában a Világgazdaság.
MTI, 2016. szeptember 9. péntek, 07:49
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt év hasonló időszakában is pozitív eredménnyel záró pénzintézetek - az OTP Bank, az UniCredit, a K&H, a Budapest Bank és a Raiffeisen - mellé felsorakozott az Erste, a CIB és az MKB is.

Ezzel párhuzamosan nőtt a bankok hitelezési aktivitása is, ami a magyar gazdaság növekedése szempontjából biztató - írja a lap.

Az eredmények javulásában a hitelezési aktivitás és az ügyfelek számának növekedése mellett az is közrejátszott, hogy a bankok céltartalékokat szabadíthattak fel, mert nem teljesítő hitelek kerültek ki a mérlegeikből. Ugyanakkor jelentős bevételt jelentett számukra, hogy eladták a Visa Europe-ban meglévő részesedésüket a kártyatársaság amerikai tulajdonosának. Továbbá a csökkenő bankadó is hozott a konyhára - olvasható a Világgazdaság cikkében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK