Zöld utat kaphat Budapest

Enyhe emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedési napján.
Szabó Dániel, 2018. március 9. péntek, 09:07
Fotó: Napi.hu

A Fitch hitelminősítő piaczárás utáni bejelentése valószínűleg nem okoz meglepetést, felminősítésre kevés az esély - jósolja péntekre Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője, aki szerint emelkedés várható a kereskedésben Budapesten.

A nemzetközi tőzsdei hangulat alapvetően semleges, ezért pénteken enyhe emelkedésre, esetleg stagnálásra lehet készülni. Az OTP és a Richter árfolyama valószínűleg nem változik jelentősen, a fő kérdés inkább a Mol további erősödése lesz az elmúlt két napot követően - véli Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. A szakértő szerint utóbbi mögött alapvetően néhány intézményi befektető áll, nem a hírek mozgatják a Mol-papírok értékét.     Móró Tamás szerint az amerikai munkaerőpiaci adatsor délutáni közlése befolyásolhatja a nyugati tőzsdéket - ezek pedig hatással lehetnek a budapestire -, a Fitch esti bejelentésétől pedig nem vár érdemi változást Magyarországra nézve.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,43 pontos, 1,27 százalékos emelkedéssel, 38 670,63 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol 64 forinttal, 2,18 százalékkal 3004 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,79 százalékkal 11 430 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 443,50 forintra emelkedett, forgalma 349,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,44 százalékkal 5725 forintra nőtt, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Európában vegyes kereskedésre lehet számítani.

A fotó forrása: Napi.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK