A Dow Jones IA fél százalék alatt, az S&P 500 és a Nasdaq több mint fél százalékkal emelkedett a kereskedés korai szakaszában. A befektetők a Hewlett Packard gyenge gyorsjelentésére nagy volumenű eladásokkal reagáltak. Az árupiacon az arany és a WTI nyersolaj irányadó jegyzése is hasonló mértékben erősödött, előbbi 1379, utóbbi 104 dollár fölé került.

Több európai és ázsiai indikátor után a felemás képet mutató amerikai makroadatok között a heti munkanélküliségi jelentés, ingatlanpiaci adat, illetve feldolgozóipari számok is napvilágot láttak. Mindemellett a várt 0,5 százaléknál gyorsabban, 0,6 százalékkal emelkedett az USA gazdaságának vezető indikátoraiból a Conference Board által összeállított mutató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!