A keddi kisebb mértékű csökkenés után szerdán némi emelkedés várható a BÉT-en, ezt a folyamatot segítheti, hogy enyhén pozitív hangulatban indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon - nyilatkozta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője. Szerinte a következő két-három napban fontos események várhatók a nemzetközi piacokon, amelyek többek között a magyar piacra is hatással lehetnek, így szerdán a kivárás lesz jellemző.

A fontosabb nemzetközi adatok közül megemlítette az MTI-nek az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottságának kamatdöntését, amelyet szerdán este 20 órakor közölnek, valamint az amerikai vállalati szektor jelentősebb szereplőinek - Facebook, Microsoft, Apple és Google - jelentéseit. Ezek mind olyan hírek, amelyek az egész piacot tudják befolyásolni - mondta.

A nyitást követően várható némi pozitív korrekció a magyar részvénypiacon, utána azonban bizonytalan mozgásokra számít, mivel az elmúlt napokban erőteljes profitrealizálás hullám indult, amelybe már a nemzetközi piacok is bekapcsolódtak - vélekedett Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. Hozzátette, hogy egyik vezető részvénynek sem túlságosan pozitívak a kilátásai. Példaként említette, hogy az OTP-nél a 11 300 forintos szintre érdemes figyelni, melynek a letörése esetén 11 000 forintig eshet vissza a bankpapír árfolyama. Az elemző a Richternél 6400 forintos árra számít, és megjegyezte, hogy a Magyar Telekom piacán is folytatódhat a lassú lemorzsolódás.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 573,70 pontos, 1,42 százalékos csökkenéssel, 39 926,42 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 64 forinttal, 2,06 százalékkal 3036 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,38 százalékkal 11 400 forintra esett, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 472 forintra gyengült, forgalma 210,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,69 százalékkal 6450 forintra csökkent, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!