Az atlétikai világbajnokság egy nemzeti ügy – exkluzív interjú Németh Balázzsal
Az atlétikai világbajnokság egy nemzeti ügy – exkluzív interjú Németh Balázzsal

Az atlétikai világbajnokság egy nemzeti ügy – exkluzív interjú Németh Balázzsal

A világ 76 országából már biztosan elutaznak Budapestre augusztusban azért, hogy lássák az atlétikai világbajnokságot – mondta a rendezvényt szervező cég vezérigazgatója. Németh Balázs arról is beszélt, hogy már a mostani foglalásokból látszik, hogy a rendezvényre érkezők 120 ezer vendégéjszakát töltenek biztosan Magyarországon, és az átlagosnál jómódúbbak, így a költéseik további bevételeket hoznak a gazdaság számára.
Gáll Csongor, 2023. május 21. Fotó: Facebook - Németh Balázs és Youhuu, a rackajuh, az atlétikai világbajnokság hivatalos kabalája

Rendkívül magas reklámértékkel bír a rendezvény lebonyolítása, mivel több mint egymilliárd ember fogja látni, ahogy Budapesten versenyeznek a világsztárok – jelentette ki Németh Balázs a Napi.hu-nak adott interjúban.  A női és a férfi maraton futás mellett a gyalogló számokat is a stadionon kívül, a főváros legszebb részein rendezik meg, amit a világ minden táján látni fognak – közölte. 

Az idei atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, amely egyúttal ebben az évben a világ legnagyobb sporteseménye is lesz. Augusztus 19. és 27. között több mint 200 országból 2000 atléta versenyez majd az új Nemzeti Atlétikai Központban, illetve a maratoni és gyalogló versenyek belvárosi helyszínein. Bővebben >>>

Hozzátette, hogy most még a jegyvásárlók 64 százalékban külföldiek, de várhatóan, ahogy egyre közeledik a vb időpontja ez a trend meg fog fordulni és a hazai szurkolók jóval többen lesznek. Németh elmondta, hogy szerinte várhatóan az esti programokon teltház lesz többnyire, de a délelőtti versenyszámok esetén is szép számmal vehetnek részt nézők.

A rendezvényt szervező cég vezetője szerint a kezdeti nehézségek ellenére mostanra egyre kevesebben támadják az Atlétikai Világbajnokság rendezését és értik meg, hogy ez egy nemzeti ügy.

Németh Balázs hozzátette, hogy egy sportesemény megtérülését nem lehet csak a jegybevételeken keresztül vizsgálni mivel sokkal több területen hoz bevételt az ország számára. Az Atlétikai stadion ráadásul nem csak a VB idejére épült, hanem a későbbiekben a hazai atlétika otthona is lesz és átadják a nagyközönség számára, mivel az eseményt követően átalakítják és Budapest új szabadidőparkját alakítják ki a környezetében, amit bárki használhat – árulta el.  

Halász Bence kalapácsvető egyébként a legnagyobb magyar éremesélyes, de mások is érhetnek el kiemelkedően szép eredményt a csapatból – hangsúlyozta a szervezők vezetője. Németh Balázs elmondta, hogy reményeik szerint rekord méretű lehet a hazai csapat, akár 25 hazai versenyző is rajthoz állhat, ha minden jól megy a világbajnokságon.

 

Németh Balázs Deutsch Pétert váltotta tavaly ősszel a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székében. Az egykori műsorvezetőnek ezt megelőzően két munkahelye volt: a TV2-nél tizenhárom és fél évet, míg az M1 Híradónál tizenegy és fél évet dolgozott.

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Az atlétikai világbajnokság egy nemzeti ügy – exkluzív interjú Németh Balázzsal

A világ 76 országából már biztosan elutaznak Budapestre augusztusban azért, hogy lássák az atlétikai világbajnokságot – mondta a rendezvényt szervező cég vezérigazgatója. Németh...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.