A februárban történt halálos nagykörúti baleset után Karácsony Gergely főpolgármester legalább száz, 24 órás traffipax telepítését jelentette be. A BRFK most arról tájékoztatta az ATV Híradót, hogy még 2022 őszén a rendőrség kezdeményezte négy ilyen traffipax kihelyezését a fővárosnál.

Az akkor kötött megállapodás szerint a fővárosnak a talapzatok kiépítése és az áramellátás lenne a feladata. A BRFK tájékoztatása szerint mind ebben, mind a további 100 sebességmérő esetében a fővárosra várnak.

Április közepén írtunk arról, hogy új helyekre tesznek a szabálytalanságokat kiszűrő megfigyelő-rendszereket Budapesten. Négy fő módszerben hisznek a fővárosi önkormányzatok: traffipax, Trafibox, sebességkorlátozás táblával és fizikai lassító útelemekkel. Eltérnek a vélemények abban, hogy melyiket tartják hatékonyabbnak.

Minden budapesti kerületben vannak évtizedek óta 30-as táblával ellátott utcák, azonban Karácsony Gergely főpolgármester közlekedésbiztonsági koncepciója nyomán mostanában egyre több kerület kezdi kiterjeszteni ezeket a zónákat.