Kedd reggelig dél felől több hullámban érkezik eső, elsősorban hazánk délkeleti, keleti kétharmadában eshet időszakos jelleggel, majd napközben a csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, ott kiadós mennyiség is hullhat – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

Összességében sokfelé várható eső, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar. A nyugati, délnyugati, majd az északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, kedden néhol erős lökések.

Hiába esik most is, idén is fájni fog az aszály

Az Alföld nagy részén gondot okoz az aszály, miután szélsőségesen alakult az időjárás az elmúlt hetekben – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összesítésében, amelyet pénteken tett közzé a honlapján. Bővebben>>>

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Csak úgy járnak-kelnek felettünk a mediterrán ciklonok

Az időjárásunkat múlt csütörtök óta meghatározó mediterrán ciklonok bőséges csapadékot hoztak térségünkbe, és az esős időnek még nincs vége.

Az Alföldön kiszáradt felső talajréteg most alaposan megázik, a frissen kisorolt kukorica és napraforgó állományoknak már csak melegre lenne szükségük az optimális fejlődéshez.

A csapadékos idő a hét közepéig tart, péntektől már jelentősen csökken a csapadékhajlam, és tartósan, országszerte 20 fok fölé melegszik a levegő, addig azonban az esős tájakon hűvös marad az idő.