Ukrajnába látogatott Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely. A városvezető Babják Zoltán beregszászi polgármester meghívására érkezett a kárpátaljai városba.

Részt vettem a Megtörhetetlenség 500 napja rendezvénysorozaton és szimbolikusan átadtam a testvérvárosunk kórházának és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedezünk

– számolt be hivatalos közösségi oldalán a beregszászi programról Karácsony Gergely.

A budapesti főpolgármester beszámolt arról is, hogy egy személyes ajándékot is vitt magával Beregszászra Babják Zoltán polgármesternek. Mégpedig egy szegecset a Lánchídból: „kifejezve azt a szolidaritást, ami szegecsként összetartja városainkat a háború által szétszakított világban” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Visszatérő vendég Karácsony Gergely Ukrajnában

„Nagyon fontos volt számomra az ukrajnai út. Saját szememmel láthattam azt, amiről pár hónappal ezelőtt még azt gondoltuk, hogy elképzelhetetlen”

– írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Karácsony Gergely januári kijevi látogatása után.

Majd a főpolgármester februárban a közvilágítás karbantartását szolgáló emelőkosaras kocsit és nyolc mosó-szárító gépet adományozott Beregszásznak többnapos kárpátaljai látogatása során, valamint tárgyalt a helyi kistérség és a magyar érdekvédelmi és szakmai szervezetek képviselőivel.

Most bárki megveheti otthonra a Lánchíd kandelábereit

Elárverezik a felújított Lánchíd díszes utcai világítóoszlopait: a legdrágább lámpatest kikiáltási ára 1,1 millió forint, a legolcsóbbé 675 000 forint + áfa. Ugyan utóbbi rövid és díszítéshiányos kandeláber. Bővebben --->