A Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet megbízott vezetője 2023. augusztus 31-én megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát. 

A munkakörök átadása/átvételekor az intézmény patológiáján két, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak – szerepel az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményében.

E mellett arról is tájékoztattak, hogy az intézményt vezető Kökény Zoltán a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el és bejelentést tett a rendőrségen.

A szakmai vizsgálat lezárásáig a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet és az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyről további tájékoztatást nem ad – tették hozzá. 

Felmondott a kórházigazgató, aki fehérgalléros bűnözőnek nevezte orvos kollégáit

Tóth László, aki Sásdi Antal nyugdíjba vonulása után, március elsejétől vette át a budapesti intézmény vezetését, most visszalép a poszttól. Az Országos Kórházi Főigazgatóság megerősítette az információt. Arról azonban nem adtak információt, hogy mi az oka a távozásának és ki követi őt az igazgatói székben. Bővebben --->