Kommentek

tulajdonos: krislaci, létrehozva: 2019. május 16., csütörtök 15:35
 

europeer, 2019. május 16., csütörtök 16:27

Egyelőre - a hangsúly ezen van.
Kicsit nagyon besokalltak a lopásokkal, így pihentetni kell a kirívó ügyeket.
Remélem, az új EP megszavazza az OLAF-ot minden országra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

kanri, 2019. május 16., csütörtök 16:05

Rájöttek, hogy itt nem lehet sokat lopni. Nem baj...majd más területen behozzák ezt is. Hajrá patkányok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
 

krislaci, 2019. május 16., csütörtök 15:35

Végre egy jó hír, ha nem is egetrengető: visszavonták egy pszichopata hülye hobbijára történő pénz kidobást.
Lehetne, sőt kellene folytatni, hiszen elég nagy valószínűséggel közeledik egy világválság, mert az amerikai befektetők elszálltak; olyan magasra emelkedtek a részvény árfolyamok, hogy a már kimaxolt vállalati nyereségekből fizetett osztalékokból belátható idő alatt nem lesz kitermelhető a vételáruk.
Ha ezt felismerik, jönnek a tömeges eladások, ezzel pedig az árfolyamok berogyása. Innentől kezdve mindenki tudatja, hogy mi várható, ha visszaemlékszik
2008 - 2009-re.
Minden normális kormány anticiklikus gazdaságpolitikát folytat, tehát amikor repül a szekér, nem hajtja túl a lovakat, nem fűti túl a gazdaságot, inkább tartalékot képez, nehezebb időkre.
Nem így a magyar kormány, aki minden adóbevételt és uniós támogatást az utolsó fillérig ellopott vagy elherdált hasznot nem termelő hobbi beruházásokra, illetve, ami ezután megmaradt, azt kiszórta vissza nem térítendő beruházási támogatásokra, és a lakossági fogyasztás ösztönzésére. Már az ez évi költségvetési tartalékok jórészét is felhasználták.
Tehát, egy válság esetén semmilyen más fékező eszköz sincs a kezében, csak a kockázat miatt magas kamatozású hitelek felvétele, már, ha egyáltalán kapnak.
A visszaesés fékezésében a legfontosabb szerep a jegybanké volna. De, az MNB, a devizahiteleseken
"nyert" 650 milliárd forintot magánosította(Matolcsy és rokonai ellopták), alapítványokba kimentve azt.
Így közvetlen pénzügyi beavatkozásra neki is csak hitelből lesz lehetősége.
A jegybankok másik alapvető eszköze a gazdaság élinkítésére az alapkamat, és ezen keresztül a BUBOR
csökkentése volna. De, erre sincs lehetőség, hisz Matolcsy (nyilván Orbánnal egyeztetve) hasító gazdaságnál sem emelt alapkamatot és szigorított a hitelezésen (ennek eszetlen volta miatt gyengült a forint is), így most neki sincs semmilyen gazdaság ösztönző eszköz a kezében.
Összefoglalva, az eszetlen, tolvaj gazdaságpolitika miatt fogunk a közelgő viharban csupasz seggel állni.
Ezért tartom pozitívnak, az amúgy jelentéktelen kisvasút beruházás elmaradását. Csak hát, ezt a tendenciát - sokkal nagyobb léptékben - folytatni kellene, még ha a lopások is "károsodnak" miatta!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html