Twitter alkalmazottainak száma 7 500-ról kétezer főre csökkent, mióta Elon Musk átvette az irányítást. A folyamat kihívást jelentett az összes elbocsátott munkavállaló számára, ugyanis sokuk nem volt biztos abban, hogy kirúgták-e vagy maradhat a cégnél. Sokuk ezért a népszerű közösségi oldalon keresztül kereste meg a cég új vezérét.

Így tett Halli Thorleifsson terméktervező is, aki elmondta, hogy kilenc napig ki volt zárva a Twitter-fiókjából – számolt be róla a CNN.

„De senki nem mondta, hogy elbocsátottak” – tette hozzá az egyébként mozgássérült alkalmazott.

A bejegyzésben Halli Thorleifsson azt állítja, hogy 9 napra letiltották a Twitterről és nem tudta használni a munkahelyi számítógépét. Ráadásul elmondása szerint körülbelül 200 hasonló eset történhetett a cégnél.

A HR osztály vezetője azonban nem tudta megerősíteni az elbocsátást és az „e-maileimre sem válaszoltak” – tette hozzá.

„Eddig milyen munkát végeztél?” – válaszolt a vezérigazgató a bejegyzésre.

Az üzenetváltást Elon Musk két nevető emojival zárta.

A nyilvános beszélgetést követően megérkezett a kirúgásról szóló e-mail – mondta Halli Thorleifsson a BBC-nek adott interjújában.

A 45 éves terméktervezésért felelős vezetőről a vállalat igazgatója a következőt írta:

A valóság az, hogy ez a férfi (aki egyébként vagyonos) nem végzett tényleges munkát, kifogásként pedig arra hivatkozott, hogy fogyatékossága van, ami megakadályozza a gépelésben, de most mégis tudott bejegyzést közzétenni.

Halli Thorleifsson egyébként 25 éves kora óta kerekesszékben ül diszferlinopátia miatt. A fogyatékossággal kapcsolatos tapasztalatai arra ösztönözték, hogy egy olyan kezdeményezés élére álljon, amelynek célja több száz kerekesszékes rámpa telepítése.