Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap emlékeztet arra, hogy az elmúlt öt-hat évben megduplázódtak az átlagos bérleti díjak a fővárosban, ma már feleannyi lakást sem találni a 100 ezer forint alatti sávban, mint két éve.

Az 50-99 ezer forint között kínált ingatlanok aránya a két évvel korábbi 40 százalékról 17 százalékra zuhant. Már garzont sem nagyon lehet 100 ezer forint alatt találni, 50 ezer forintnál kevesebbért pedig csak bérlőtársat keresnek. Jelenleg 100-150 ezer forintért kínálják bérbeadásra a lakások több mint felét - írja az MTI. (Mi ér többet: a pénz vagy a nyugalom?)

A Világgazdaság cikke szerint a legközelebbi mérföldkő az újlakás-átadási dömping lesz, az idén várhatóan elkészülő több mint 20 ezer ingatlan 20-30 százaléka ugyanis a bérleti piacon jelenhet meg. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint emiatt jelentősen bővül majd a 150 ezer forintnál drágábban hirdetett kiadó lakások kínálata, és sok bérlő átpártolhat a kisebb rezsi, azaz a jelenleginél szerényebb összköltség miatt az energiahatékony, korszerű ingatlanokhoz.