Átadták az új békásmegyeri piaccsarnokot

Elkészült a békásmegyeri piac új csarnoképülete és az ahhoz tartozó mélygarázs, a III. kerületi piac és közösségi tér fejlesztésének ezen első üteme több mint ötmilliárd forintból valósult meg - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2019. április 26. péntek, 23:19
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

A békásmegyeri Heltai Jenő téri piac és környezete a kormány, a főváros és a III. kerületi önkormányzat összefogásával újul meg. A 7,9 milliárdos, két ütemben megvalósuló beruházást a kormány 6,3 milliárd forinttal támogatja - közölte az átadáson Varga Mihály pénzügyminiszter, a kerület fideszes országgyűlési képviselője.

Az új piaccsarnok átadása csak a fejlesztés első üteme, a tervek szerint a 2020 elején záruló teljes projekt célja egy olyan új vásárló- és közösségi tér kialakítása, amely javítja az ott élők komfortérzetét, Békásmegyer élhetőségét - mondta Bús Balázs kerületi polgármester (Fidesz-KDNP). A mintegy negyven éve épült, akkor átmenetinek szánt békásmegyeri piacépület megújítását régóta szerette volna már elérni a kerületi önkormányzat. Az újraálmodott piac és közösségi tér kivitelezése - 2012 óta tartó tervezés után, a kormánytól kapott támogatás birtokában - 2017 nyarán kezdődhetett el.

Az új létesítményben 188 férőhelyes mélygarázs jött létre, ahol a lifthez legközelebb eső területeken külön parkolóhelyek érhetőek el a mozgáskorlátozottak, a családok számára, valamint német mintára a nők számára.

Az új csarnok az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján, a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg - közölte Bús Balázs.

Az új csarnoképület ötven üzlethelyiséggel kezdi meg a működését, ezek a földszinten helyezkednek el, és ugyanitt kaptak helyet a piacüzemeltetés irodái, az elsősegélynyújtó helyiség, valamint a gombavizsgáló is. Az árumozgatásra külön rakodóudvar áll rendelkezésre a bérlők részére, a hús- és hentesáruüzletek, illetve a büfék számára elkülönített folyosón lehetséges az üzlethelyiségek feltöltése - írta az MTI.

Az új csarnoképület tetején korszerű zöldtető található, amely a második építési ütemben napelemekkel egészül majd ki.

A Heltai Jenő tér egy részére már új utcabútorok, padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók és növények érkeztek. Ezekhez kapcsolódóan további üzlethelyiségeket és közösségi teret alakítanak majd ki a második ütem során.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.27 11:34

Jár még valaki árusítani és vásárolni az efféle piacokra?
Mert például az ötkeres Hold utcai piac is kong az ürességtől. /Belvárosi Piac
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html